logo-nahled

Sbírka Zvon pro Jakuba vynesla už více jak 600 000,-

Výše prostředků shromažďovaných veřejnou sbírkou Zvon pro Jakuba, z jejíhož výtěžku bude financováno odlití a instalace nového zvonu do věže arciděkanského kostela svatého Jakuba v Kutné Hoře, utěšeně roste. K dnešnímu dni je aktuální stav sbírky 608 863,- Kč. Nový zvon, pojmenovaný Jakub Maria, by se měl rozeznít nad Kutnou Horou na podzim příštího roku. 

.
Cílem sbírky ovšem není jen shromáždění finančních prostředků. Cílem je také vytvořit prostor pro lidi, kteří mají rádi kostel sv. Jakuba a Kutnou Horu, aby se mohli podílet na něčem, co zde zůstane pro další generace, na něčem obsahově hlubokém, vznešeném a symbolickém. Římskokatolická farnost – arciděkanství Kutná Hora proto připravuje další akce které sbírku podpoří a zároveň budou místem setkávání lidí, samozřejmě nejenom věřících.
Vyhlášena byla umělecká soutěž pro žáky a studenty kutnohorských škol a školek. Na říjen je naplánován Týden pro Zvon. Zahájen bude v neděli 16. října dopoledne slavnostní mší v kostele sv. Jakuba k příležitosti výročí vysvěcení kostela sv. Jakuba. Odpoledne bude patřit Běhu pro Zvon. Závod startuje od lípy před kostelem sv. Jakuba a je připraven pro všechny věkové kategorie. Registrace účastníků probíhají již nyní.
Na středu 19. října připravuje kutnohorská Základní umělecká škola Koncert pro Zvon a vše završí 22. října výlet do Plzně, kde se před dvěma lety podařilo díky veřejné sbírce pořídit dva nové zvony do tamní katedrály svatého Bartoloměje. Výlet je určen pro zájemce z široké veřejnosti.

(tz)

Více informací o sbírce Zvon pro Jakuba…

Týden pro Zvon 2016

.