0001706828-obrazem-novy-zvon-se-rozeznel-v-nedeli-po-msi-odpoledne-odstartoval-beh-pro-zvon

Knihu Zvon pro Jakuba představí již zítra na arciděkanství

Ve středu 29. listopadu bude veřejnosti slavnostně představena kniha Zvon pro Jakuba s podtitulem Historie kutnohorských zvonů pokračuje. Vlastní prezentace bude zahájena v 19 hodin v budově kutnohorského arciděkanství, tedy symbolicky v těsném sousedství kostela sv. Jakuba. ……………………………………………………………………..

Knihu vydala Římskokatolická farnost – arciděkanství Kutná Hora k příležitosti pořízení nového zvonu pro kostel sv. Jakuba v Kutné Hoře. Do knihy přispěla celá řada autorů. Část věnující se historii zvonů a zvonařů napsal historik Pavel Novák. V knize se dočtete o celém průběhu sbírky Zvon pro Jakuba. O námětu výzdoby zvonu a její biblické inspiraci mluví kutnohorský arciděkan P. Jan Uhlíř. Najdete zde také rozhovor se zvonařem, který zvon Jakub Maria odlil Petrem R. Manouškem. Publikace obsahuje velkou řadu fotografií. Součástí knihy je DVD s filmem, který vypráví o zrození nového zvonu pro kostel sv. Jakuba. A to od samého počátku z dílny akademického sochaře Jaroslava Hylase, autora výzdoby zvonu, přes odlití zvonu v Holandském Astenu, až po zavěšení zvonu do věže kostela a první zvonění. Věříme, že se kniha bude líbit a stane se třeba i vítaným vánočním dárkem v moha rodinách. Bude jistě pěknou vzpomínkou na významný počin pořízení nového zvonu pro kostel sv. Jakuba v Kutné Hoře.

Malvína Krepsová


Během prezentace knihy 29.11. bude kniha ke koupení za zvýhodněnou cenu 269,-Kč. V následujících dnech bude v prodeji v IC u Barbory za 299,-Kč a také v kutnohorských knihkupectvích U stříbrného groše a Kosmas.
.