nahled

Týden pro zvon nabídne hudbu, výlet, ale i Běh pro zvon!

Římskokatolická farnost – arciděkanství v Kutné Hoře pořádá v rámci veřejné sbírky Zvon pro Jakuba v podzimním období akci Týden pro Zvon. V tomto týdnu bychom rádi probíhající sbírku připomněli několika aktivitami. Budete se moci zaposlouchat do umění studentů ZUŠ, vydat se na výlet za zvony nebo si zlepšit kondici při Běhu pro Zvon. 

.
Týden pro Zvon začne v neděli 16.10. 2016 posvícenskou mší svatou v kostele sv. Jakuba v 9 hodin, odpoledně proběhne benefiční Běh pro Zvon, o kterém chceme v této zprávě poskytnout podrobnější informace. Ve středu 17.1. se bude konat benefiční koncert ZUŠ a v sobotu 22.10. se pojedeme podívat na nově odlité zvony do katedrály sv. Bartoloměje do Plzně.

Běh pro Zvon
Cílem sbírky je samozřejmě primárně nashromáždění potřebných prostředků na výrobu a zavěšení zvonu, ale zároveň je jím také vytvoření prostoru pro lidi k tomu, aby se mohli společně na něčem podílet. Tento cíl můžeme prožít právě při Běhu pro Zvon. Tyto závody jsou totiž skvělým nástrojem k tomu spojit lidi dohromady, semknout je a společně se vydat k cíli.
Celý závod započne prezencí ve 13:30 u lípy v prostoru u kostela sv. Jakuba a první závodníci odstartují ve 14:00. Budou připraveny dvě hlavní trasy a dětský závod. Trasa na 3,5 kilometrů symbolizuje cílovou částku, kterou je potřeba ve sbírce dosáhnout a trasa na 7 km představuje obvyklé životní situace, kdy je potřeba pro dosažení vytyčených cílů udělat mnohem více než se z počátku zdálo a je důležité zatnout zuby a hlavně se nevzdávat. Dětský závod je pak určený pro děti do 10 let, které absolvují běh s doprovodem dospělé osoby.
Startovné je stanovené na 110 Kč pro účastníky, kteří se na závod přihlásí do půlnoci 3. října 2016. Kdo se bude chtít přihlásit po tomto datu, je možnost registrace na místě  přímo v den závodu se startovným již ve výši 200 Kč.

Pro ty kdo budou chtít přispět do veřejné sbírky Zvon pro Jakuba, bude v prostoru startu/cíle připravený stánek s upomínkovými předměty a pokladničky ve tvaru zvonu.

Tak neváhejte a registrujte se ZDE!

 
Těšíme se, že se s vámi uvidíme na startovní čáře!
Římskokatolická farnost – arciděkanství Kutná Hora
:

Běh pro zvon 2016

.